mrskarin913: Bamsesjov.

ccDOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> mrskarin913: Bamsesjov.

mandag, marts 03, 2008

Bamsesjov.


Leg med børn:

I dag kom jeg til at tænke på den tredelingen af vores Børnekultur. Kultur for børn - Kultur med børn - Kultur af børn.På flere kurser jeg har deltaget i vedrørende læreplaner, snakkes der om de tre læringsrum, hvor den voksne går foran - ved siden af og bagved barnet og det passer jo egentligt meget godt her. I kultur for børn er det produceret af den voksne og den voksne har banet vejen, altså gået foran. Kultur med børn er at gå ved siden af, og kultur af børn er at gå bagved barnet og lade det prøve selv.

I de sidste 2 uger har jeg haft den glæde at følge nogle dejlige børn, der har været med på at holde fokus på bamser. I vores samfund er det ikke kun børn - der har bamser, det er bestemt også voksne, som har en bamse, og ikke mindst sportshold. Begge køn kan her deltage, det er ikke kun en afløsning efter dukker, men bestemt for alle.
Vores børn har syet og strikket til bamserne, fortalt hvor de har den fra- endda med glæde i deres mimik og stemmer. De har selv kørt temaet videre ved at bruge deres leg samt fantasi, og klimaksen var en dejlig eftermiddag, hvor vi rundede emnet af. Her i disse uger har det bestemt også været børnene, der har gået foran, de har taget gode initiativer til at udvikle vores tema bamser og hvad vi skulle have fokus på.
I dag oplever jeg, at kulturen i vores samfund er et vigtigt tema i vores børns hverdag, så diskussionen/emnet er højaktuelt.Af kultur med børn har jeg fundet følgende sider...
Og mange mange flere.....